Padurea Salbatica

Acum cateva zile am ajuns la locul despre care va povesteam, un rau care nu ingheata iarna si unde inoata stiuci. Si ca totul sa sune mai fioros raul traverseaza o padure numita “Padurea Salbatica”(Wildwood). Apa era putin piscata, dar cu o vizibilitate buna: 30-40 cm. Raul nu foarte lat, dar plin de bolovani, alterna cu zone adanci (1-1,5) m cu zone mai flat( 40-60 cm).

Am pescuit doar 2 ore, dar mi-au fost de ajuns sa imi fac o opinie despre ce e acolo. Desi in poze o sa vedeti cerul senin si putin soare trebuie sa specific ca atmosfera nu era chiar “calduta”, temperatura era -18 grade C combinata cu un vant de 20 km/ora si aveam un realfeel de -25. Bineinteles ca inelele se incarcau cu gheata si la fiecare 5-6 lanseuri trebuiau curatate, pentru

ca nu mai aluneca firul prin ele. Dar eram la pescuit si faceam casting in ciuda tuturor gradelor sub zero.

Am inceput cu cateva streamere construite numai din flashabou, dar nu  au prezentat interes . Am schimbat pe un rabbit clasic alb cu head orange si dupa primele trei lanseuri am vazut o umbra care se misca sub apa, enervata de miscarea streamerului. Am incetinit imediat sperand ca o sa am un atac …dar nimik. Umbra a coborat in adanc din nou. Ciudat ca nu era o umbra lunguiata, ci una scurta si masiva…hm…”nu e stiuca sigur” imi spun eu, dar ce sa fie ca bass-ul e inactiv iarna. Mai arunc inca odata in zona cu pricina si de data asta tractez streamerul cat de incet pot. La un moment dat am un atac scurt, ceva greu “se lasa” pe fir, am inceput un dril cu “umbra”, nu foarte lung si am dezlegat misterul: era un largemouth bass de dimensiune respectabila. Cu degetele inghetate fac o poza si il eliberez. Era intr-adevar putin “amortit” de frigul de afara  si sunt convins ca la vara o sa imi arate el ce poate cu adevarat.

Au aparut si stiucile  mai tarziu. Nu erau foarte mari: intre 50-si 60 cm. Am avut  cateva urmariri, dar din pacate din cauza frigului bateria aparatului foto a cedat si nu am mai avut cum sa le fac poze, ultima poza a fost asta:

Bineinteles ca o sa ma intorc in Padurea Salbatica cu mai multe streamere si cu bateria de la aparat incarcata la maxim.

One thought on “Padurea Salbatica”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s