Sucker?

Am facut o noua iesire, de data asta pe un creek, din apropierea orasului, pe nume Medway. Apa era limpede, usor de abordat, cu run-uri scurte si pool-uri adanci. Am pescuit cu streamere si nimfe. Varietatea mare de specii te obliga sa ai tot arsenalul la tine. Aici poti prinde stiuca, bass, steelhead, brown-trout, crap si sucker. Acesta din urma este un fel de mreana  dar seamana putin si cu scobarul din Romania. Este un peste puternic care se hraneste pe fundul albiei si sta in bancuri si daca dai de unul sigur mai are ceva frati in zona.

Am inceput cu streamere mari, pe urma am trecut la cele medii si neavand nici un atac am trecut la streamere micro. Am insistat in pool-uri, petru ca apa este inca destul de rece dar… nici un atac. Jordan la un moment dat agata si scoate un bass destul de “imbracat”, eu cu Hari nimic. Am inceput sa dau in run-uri… tot nimic…dar insist ca de obicei.

Folosesc un fir sink 6 pe un bat cls 4, 9 feet si incerc sa tractez streamer-ul pe fundul albiei.

Schimb locul si incerc in locuri adanci cu curent slab…si DA!! am un atac… intep si incepe drilul. Eram un pic nedumerit pentru ca “atacul” de fapt a fost mai mult o oprire a firului. Drill frumos cu cateva sprinturi, nu stiam totusi ce am la capatul liniei…

   …pana la urma apare si pestele… era o aratare cu un cap de “aspirator” 🙂 … era un sucker.

Este un peste viguros si eu zic ca se aseamana in drill cu mreana noastra. A intrat pe un micro-streamer #10 Hanak barbless, brown cu bila orange. Am insistat in locul acela si am mai intepat unul dar a reusit sa se elibereze in drill. Am urcat putin si am dat de un baraj…bineinteles ca sub el sansele erau si mai mari.

Intr-adevar am mai avut 3 pesti in carlig dar numai pe unul am reusit sa il scot la poze.

          Nu as fi crezut ca acesti pesti mananca asa de bine la muste, dar nu pot decat sa ma bucur, pentru ca raul din spatele locuintei noastre este plin de ei.

One thought on “Sucker?”

  1. Hey good to see you made out well after we left. Some bass and more suckers is good. Odd there was no pike caught. I’ll send bass pick from that day if you want it for blog if not ok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s