Ploaie

Cu doua saptamani in urma, in weekend a plouat cam tot timpul.Cu toate acestea nu am renuntat la pescuit.Am iesit cu speranta ca se va opri ploaia la un moment dat. Dar ploaia nu s-a oprit.Am mers din nou la Credit River.Dupa jumatate de zi de pescuit am prins doar un pastrav mare.

Am facut o excursie la Cataracte.Peisaj superb, rau de vis, ploaie fara oprire si cam atat.

   De la jumatatea zilei Lucia a capitulat pentru ca nici macar pentru mine  ploaia nu mai era amuzanta. Eu am ramas singur pe rau. Am continuat sa pescuiesc pentru ca in ciuda ploii raul nu s-a tulburat.Curge prin Escarpment si albia lui este stancoasa. De o saptamana ma gandesc sa va spun sau sa nu va spun ce s-a intamplat. Am prins monstrul. Un pastrav de 65-70 de cm si l-am scos la mal si nimeni in jur sa imi faca o poza…. drill mortal cum nici nu puteam sa imi imaginez…un rau cam ca si Somesul Rece, dar care are o panta de curgere de 30-35 de grade. Nu pot sa va descriu in cuvinte  cum a  urcat pastravul asta pe curentul de apa in sus de parca nici nu exista nici un curent, iar dupa 2 min o lua in jos si eu dupa el…stanci uriase 2-3 m in diametru..apa involburata…firul suiera de pe mulineta…pentru mine timpul a stat in loc atunci …nu sarituri nu flash-uri in apa. Nu vedeam nimic  decat firul perfect intins care intra in apa…stiam ca e mare de tot, ii simteam forta prin fir si lanseta…nu as putea sa  spun cat  a durat drilul doar banuiesc ca in jur de 10-15 min, dar parca ar fi trecut o jumatate de zi…Sage-ul meu de cls 4 a dat tot ce poate el in momentele alea…si poate multe …ca nu am scapat monstrul si nu a rupt nici firul…tippet de 12(am avut curaj sa pun asa subtire nu-i asa?) …AM REUSIT!!! L-am scos la mal….brown trout 65-70 cm …spate de o palma latime, gros in corp ca nu imi puteam atinge degetele de la o mana la cealalta cand l-am cuprins de tors…pete negre cat amprenta de la degetul mare, galben gold pe burta si niste falci cum nu am mai vazut decat in poze…falca de jos incovoiata in sus, dinti adevarati … asta cred eu ca e pastravul de Canada. Pacat ca nu  am poze…dar a fost minunat…am mai petrecut inca 3-4 min impreuna, eu resuscitandu-l ca apoi el sa plece alene de unde a venit…din adancurile raului.
Nu pot sa  explic ce am simtit si cum a fost …ce am vazut …e imposibil sa spui cu cuvinte . Dar pot sa  spun ca am stat minute bune apoi pe un bolovan ud pana la piele si inghetat…si am contemplat raul, cascada, ploaia si pietrele…totul era PERFECT.

Weekendul trecut din lipsa de timp am mers la pescuit pe niste lacuri in apropierea orasului.Am prins in 3 ore cam 20-25 de largemouth/smallmouth bass. Am prins si biban soare. Lacurile unde am fost au potential puternic pentru stiuca.  Abia astept sa le pescuiesc ca la carte …

3 thoughts on “Ploaie”

  1. Haha!!! You write a mean story even after “Google Translate” mangles it completely. And you guys called Ontario FLAT!!! 😉 Would have been a tough battle with all those boulders and strange currents nicely done. Looking forward to getting the story in person when I’m back. I am off on a helicopter ride to work site today maybe to stay for few weeks. There is a lake where I go called “Grayling Lake” and river called “Grayling Falls”. All the best.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s