Pescuit matinal

Am fost azi dimineata doua ore la pescuit si am avut super driluri. A plouat destul de mult in ultima vreme, raurile au debit mai mare,temperatura apei a scazut, iar pestii sunt din nou activi.

Sunt in cautarea stiucilor mari pe rau, dar nu am avut succes. Am prins doua nu foarte mari, dar extrem de nervoase iar o a treia mai mare a ratat streamerul. Am pescuit cu streamere lestate zonker culori naturale: brown, negru, gri pe carlige 1/0. Snur intermediate si leader 0X/50 cm. Raul nu este foarte lat in zona respectiva si vegetatia este destul de luxurianta asa ca lanseurile nu erau mai lungi de 10-12m. Recuperari rapide cu stripuri scurte 10-15 cm au fost cheia succesului de azi. 

 Si apoi am avut super driluri cu doi crapi de rau. Sunt extrem de puternici si luptatori. Pe al doilea am crezut ca nu il scot. E destul sa va uitati la ce coada au si ce inotatoare si va puteti face o idee despre forta acestor “elefanti” ai apelor de ses.

I-am vazut ca se hraneau intr-un curent destul de lent. Am modificat rapid leaderul de streamer intr-unul pentru nimfa. Montura simpla de doua nimfe una cu bila pe carlig jig, olive cu guler negru si cealalta neagra rib argintiu si lestata foarte putin, pe saltatoare.

 

Driluri de 6-8 minute cu multe emotii, schimbari de directii si evadari furibunde. Lanseta de la Loop a aratat din plin ce poate si azi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s