Vine toamna…bine-mi pare

Se apropie toamna serile sunt racoroase, noptile sunt din ce in ce mai reci 12-14 grade C, ploi mai dese. Suntem bucurosi pentru ca pestii incep sa se hraneasca puternic, se pregatesc pentru iarna.

Ultimul week-end de vara l-am petrecut la cataracte pe un rau minunat care imi aminteste de raurile din Apuseni. Apa limpede in racire destul de scazuta. Pastravii dispersati in bulboane adanci cu curent puternic. Cei mici se hraneau intens si la suprafata si in adancime. Destul de greu sa te apropii de ei mai ales pe un small-stream ca si asta unde copacii rasturnati si iarba inalta de pe maluri sunt ceva obisnuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micronimfe #16 culori naturale PT si corpuri din quill au fost reteta de azi. Leader destul de subtire 6X pentru pestii cu care am avut de a face. Partea buna a fost ca in drill nu pleacau din bulboana apa e inca  mica si nu voiau sa paraseasca adapostul adancului. 

 

 

Fiecare pastrav trece prin obisnuitul CPR…Catch Photo and Release.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost o zi plina de drill-uri unii au scapat fara poza in special cei mici 25cm erau foarte vioi faceau lumanare dupa lumanare si se eliberau din carlig pana la urma. Cei mari luptau pana la capat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drumul spre libertate:

 

 

Capat de drum…cataractele:

 

 

 

 

 

 

 

 

Drumul de intoarcere prin padure intotdeauna are si el farmecul lui

 

 

 

 

 

 

 

 

Inainte sa ajung la masina ma gandesc sa fac cateva incercari la uscata…pastravii incepusera sa se hraneasca la suprafata. Ma opresc intr-un loc in care am avut de fiecare data capturi, nu foarte spectaculos dar promitator un stream lung de 10 m curent mediu adancime 60-70 cm, bolovani mari…perfect. Si surpriza nu se lasa asteptata.

Cu ultimele raze de soare…ultima poza a zilei…

PS. Saptamana viitoare mergem dupa somon….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s