Inchiderea sezonului(2)

Toamna canadiana: ape usor crescute si putin off colour, cer senin si temperaturi de 20 de grade, asta am avut in ultimul weekend inainte de inchiderea oficiala la pastrav. Vor mai ramanea deschise pescuitului cateva sectiuni de rau, care sunt doar pentru steelhead.

Am gasit pestii in aceleasi locuri de vara, in apa rapida puternic oxigenata, desi temperatura apei era mult mai scazuta decat acum o luna.

Pescuit destul de dificil, musca trebuia prezentata cat mai mult timp pe substrat pentru a avea timp pestele sa o observe/atace. Am folosit foarte mult nimfe legate pe carlig jig #12 si #10 in tonuri inchise, dark-brown si negru. Nici bilele chartreusse nu m-au dezamagit de data asta, as putea spune ca au fost chiar prinzatoare.

 

 

 

 

 

 

 

Media capturilor a fost in jur de 28-30 cm, in jur de 20-30 de pesti/zi, iar capturi capitale au fost 3 din care am scos la mal doar unul. Multi copaci si crengi aduse de apa, bineinteles oprite in locurile in care stau pestii cei mari. Asta l-a ajutat pe primul pastrav sa scape, estimat de mine in jur de 50 cm, sa aghete montura de un bustean, iar eu nu am putut decat sa il admir cum sare de doua ori inainte sa rupa fluorocarbonul de 16.

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea in camping bineinteles ca nu te poti opri din ale pescuitului. Am trecut la legat muste, am legat tot ce a mers in ziua respectiva si ceva in plus. Rezultatele s-au vazut imediat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cate un bass ratacit si nervos mai lovea in nimfe.Sunt pesti foarte puternici, iar in ciuda dimensiunii lor lupta in curent mai tare decat un pastrav de aceleasi dimensiuni.

 

 

 

 

 

 

Asa cum am vorbit cu un bun prieten cu o zi inainte de plecare, asta e un peste pentru care merita sa umbli prin apa doua zile.Cand l-am prins m-am gandit la tine, ce bine ar fi fost sa fim  impreuna, sa savuram momentul ca in vremurile bune.

3 thoughts on “Inchiderea sezonului(2)”

  1. Pretty sure that last large fish is an atlantic salmon correct? I think I can tell where you were and there are salmon there. That is a big one though. 10/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s