Sfarsitul somonilor

Inca doua zile de pescuit pe ape tulburi si usor crescute. De data asta am pescuit numai cu streamere, aproape de gurile de varsare a doua rauri, tributare lacului Huron. Vreme schimbatoare, cand ploaie cand soare, vant 35-40 km/h, casting foarte dificil.

Am folosit streamere mari legate pe carlige 2,1 si 1/0. Culori negru, rosu, chartreusse sau combinatii.

Am crezut ca somonii au terminat run-ul dar mai sunt cativa in viata si astia sunt puternici nu gluma. Am intepat doua femele coho sambata si le-am drilat putin dar au rupt tippet-ul de 30. Au fost gigantice.  Am reusit sa le aduc la suprafata de cateva ori si le-am vazut. Prima a facut trei run-uri si apoi a rupt iar a doua a rupt mult mai repede. Zona in care am pescuit era plina cu bolovani mari si banuiesc ca au rupt firul la frecarea cu pietrele.

Multi dintre ei sunt pe moarte sau au murit deja, asta te face sa te simti un pic trist dar gandul ca acesti somoni au depus cateva zeci de mii de icre care vor fi “the next generation”, parca te invigoreaza.

Apa este inca prea mica pentru run-ul de steelheazi din lacul Huron, saptamana viitoare voi incerca pe cateva rauri care se varsa in lacul Erie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s