Liber…

Ce faci cand vine seful si iti spune “Ai 4 zile libere platite!” ? In primele secunde esti naucit si pui intrebari stupide cum ar fi “De ce?”. La care ti se raspunde cu rabdare ca ai lucrat in zilele x si y care sunt libere in mod normal, dar deja nu mai auzi explicatiile te gandesti la ce rauri sunt bune acum, pe ce lacuri ai putea sa intri, cat ai de condus pana acolo…

Cam asa am fost eu acum o saptamana, singura problema a fost ca nu am avut partener de iesit pentru cateva zile as fi vrut sa ma intorc la lacurile din nord…in schimb am pescuit un rau, tot in nord dar mai aproape, la “doar” 3 ore de condus. E acelasi rau pe care am prins somon anul trecut la inceput de toamna, de data asta e run-ul de steelhead in plina desfasurare. Rau larg cu repezisuri de toate felurile intinse, adanci rapide sau line. Stilul de pescuit ales? Spey. Este un stil de care devin addicted mai nou.

Image

Doua zile de pescuit pe acest rau, doua zile in care am avut de a face cu o apa limpede si steelheazi mari. Am castat streamere mari si efortul a fost rasplatit. Multe atacuri unele finalizate altele nu. Multe rupturi pe fire de 0.30. Steelheazi puternici fara scrupule si finetzuri.

Image

Image

Multe hen, adica femele cu burti lasate, pline de icre care urcau la depus sau fara icre care coborau spre lac. Diferentza o poti face si dupa culoare, pestii care stau mai mult timp in rau devin mai inchisi la culoare, negriciosi, cei care sunt proaspeti urcati din lac sunt argintii.

Image

Hari la nimfa, stilul lui preferat a avut mai multe driluri decat mine dar a pierdut multi dintre ei.

Drill-uri

Image

Image

Si steelheazi

Image

Image

Image

Dupa doua zile de steelheading, in care am avut parte de vreme capricioasa cand soare si frumos temperaturi +8-10 grade cand vant puternic si ploaie cu temperaturi aproape de 0, am hotarat sa ne retagem spre casa. Am facut o zi de pescuit pe un rau din zona.

Eu am fost hotarat sa dau doar la nimfa aici. Rezultatele:

Image

Upstream nymphing

Image

Image

Hari la nimfa a ras tot

Image

Image

Si la streamer a facut surpriza zilei

Image

2 thoughts on “Liber…”

    1. Hey my 8110 sage switch is now loaded with Scandi Short. Man unbelievable difference shoots like rocket and wants to keep going with no effort. I’m doing up some new spey flies. Sort of like the marabou ones you did lately except few differences.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s