Christmas eve

In ajun de Craciun gospodinele fac prajituri si chiftele, barbatii fac cumparaturi, copii fac bradul,iar pescarii…merg la pescuit. Bineinteles si noi, pescarii, facem cumparaturi si brazi si cookies inainte de Craciun…dar din motive subiective nu putem spune cand au avut loc ultimele doua iesiri. Asa ca o sa le numim iesiri in ajunul de Craciun.

Image

Retzeta e simpla, o puteti face si voi: se iau doi prieteni, la ora 6 dimineatza, se baga in masina impreuna cu tot echipamentul plus trei cafele, lapte si zahar dupa gust. Se adauga mustele legate obligatoriu cu o seara inainte, daca se poate cat mai devreme cu 2-3 ore inainte ar fi perfect. Se pun la clocot cu povesti despre monstri care traiesc sub ape si care rup tippet-uri de 0.35 mm fara sa clipeasca si dupa aproximativ o ora, o ora jumate’ de drum se scot din masina, se echipeaza corespunzator si se introduc in apa proaspata de rau. Cu cat mai rece apa cu atat mai bine. 😀 Sunt convins ca multi dintre voi o stiti…si va place…

Dar sa trecem la lucruri serioase… una dintre iesiri a fost pe un rau de talie mare, pe o vreme superba pentru pescuitul la steelhead, ploaie usoara, temperaturi de 2 grade C , vant moderat, si apa usor crescuta, vizibilitate 40 cm adancime.

Pescuitul la nimfa pe o astfel de apa e o placere

Image

Sau streamer…sau nimfa…

Image

Peisaje superbe

Image

Obstacole la tot pasul

Image

Nature art

Image

Image

Razboinicii cazuti

Image

A doua iesire pe un creek, aceleasi conditii de temperatura, la fel apa la un nivel bun. Pescuitul a fost mai tehnic de data asta…cautam alta specie(prietenii stiu de ce)

Image

Mai ne loveau cei din lotul de juniori

Image

…sau alte natzii…

Image

Dar cei la care visam, au aparut

Image

…in numar neasteptat…

Image

…sau din echipa adversa, aceasi categorie

Image

…sau chiar din categoria grea

Image

As putea spune ca ne-am incarcat destul pentru cele trei luni de “intuneric” care urmeaza. Totusi planuim o iesire in formula largita pe 31 Dec ultima zi a anului si a sezonului inclusiv. Ne raman deschise doar foarte putine sectiuni de rauri pana la sfarsitul lui Aprilie 2013.

Sa speram ca furtuna de zapada asteapta pana dupa 31 … pana atunci :

Craciun fericit!

One thought on “Christmas eve”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s