Iarna grea?

Salutare la toata lumea! Vreau sa va spun ca nu am murit…inca, nici “cerneala” nu s-a terminat doar ca iarna asta grea m-a tinut ocupat. Asa cum ziceam in ultimul post am iesit la pescuit in ultima zi din 2012. O zi superba de iarna, un rau cu apa cristal si pesti sfiosi. Dar povestea si cele cateva poze o sa le pun intr-o postare viitoare.

Sa revenim la iarna grea. Rauri inghetate si temperaturi de -15 in medie m-au tinut in casa 3 luni si 2 zile…probabil inca 2… ca joi voi iesi sa caut salaii. Ce face un muscar “inchis” in casa? Pai in primul rand face planuri pentru sezonul urmator. Concediul este deja impartit cu grija, combinat cu long-weekend-uri, avand destinatii exacte. Totul este planuit in functie de run-ul diferitelor specii de pastrav, primavara steelhead si brown, vara atlantic si brown, toamna-iarna stellhead din nou.

Dupa ce planul este facut trebuie vazut echipamentul. Totul trebuie curatat, revizuit, reparat daca este cazul sau inlocuit. Aici intra si complectarea locurilor goale din cutia de muste. Probabil cea mai importanta activitate, a unui muscar, din timpul iernii, legatul de muste.

Asa ca in timp ce “cerneala” se usca in calimara, se umpleau cutiile de muste. Luat separat fiecare stil de pescuit avem asa:

Steelhead flies:

Image

In principal pentru spey, sunt muste mari contruite pe spey-hooks, tubes sau Stingers.

Tubes:

Image

Pentru ape mai calde din locuri exotice cateva saltwater patterns:

Image

Si bineinteles “legiunile” de nimfe care fac ravagii in rauri:

Image

Sper ca v-am captat atentia si sunteti curiosi sa vedeti ce fel de pesti vor sta agatati in carligele mai sus prezentate. Si eu sunt foarte curios despre cateva modele noi. Probabil ca anul acesta voi incerca un nou format  de articol, unul in care sa va prezint si mustele folosite. Ce parere aveti?

3 thoughts on “Iarna grea?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s