Continuarea…continuarii :)

Ramasesem cu poveastea aici:

DSC02152

Apa mare vant si … pesti putini, tot ce nu vrei cand te duci la pescuit. Pe drumul spre casa bineinteles ca discutam despre partida tocmai incheiata si despre conditiile meteo care nu prea ne-au ajutat. La un moment dat zic eu:

“Ma rog la Dumnezeu sa inceapa ninsoarea si sa vezi dupa aia pescuit!”

Doua zile mai tarziu ma trezesc dimineata si imi citesc mailurile sorbind din cafea. Gasesc un mail de la unul din prietenii mei:

“Hey cred ca te-ai rugat prea tare … ai vazut cum e  afara?”

Nu sunt pozele mele dar asa ceva era afara

image

Intr-o noapte a cazut 2 feet de zapada

image

Si intr-adevar, a inceput o periada buna de pescuit. Doar ca de data asta nu mai voiam sa ma lupt cu raurile mari…era destul pentru sezonul asta. Acum era timpul sa trecem la categoria rauri mici si nymphing fin…dar pregatit totusi sa fac un dril cu un posibil monstru.

Care au fost urmarile inzapezirii subite? Pai in primul rand au inghetzat malurile si apa s-a limpezit a chiar inceput sa scada dupa cateva zile. Era exact ceea ce asteptam. A urmat o sptamana cu capturi de genul asta:

DSC02171

DSC02173

 

Nu sunt pesti mari dar prefer sa am action cu 15-20 de dinastia decat cu unul de 50-60cm. Ei, o sa ziceti ca fac pe mofturosul…poate ca da, dar ce am invatzat aici e ca trebuie sa prioritezi. Cand iesi dupa pesti mari sunt sanse mari sa …nu prinzi nimic. Nu e deloc simplu sa pescuiesti migratori, e frustrant de cele mai multe ori. Se intampla totusi sa vreau sa prind neaparat unul dinala, atunci se schimba total regula jocului. Intru intr-un … hunting mode ii zic eu, in care nu fac altceva decat urmaresc toate raurile (conditii meteo, nivel de apa) si cand totul se aliniaza …bum, ies pe o sectiune de rau pe care bineinteles am vizitat-o in vara si stiu gropi, bolovani copaci in apa, stiu exact unde sa insit si cu ce fel de muste, culori, monturi, fire. Si cand in sfarsit se intampla atacul, sunt 20% sanse ca pestele sa rateze, alte 10% sanse sa indoaie carligul/rupa musca/montura, 60% sa il pierd in drill(intra in copaci scufundati, bolovani underwater, scuipa carligul). Deci am 10% sanse sa il scot la mal. Cel putin asa vad eu situatia…in procentaje 🙂 . De asta pescuind dupa  20 cm e mult mai fun …

DSC02172

Apoi a mai plecat din zapada

DSC02164

DSC02163

Asta se intampla acum cateva saptamani. De atunci a mai vanit un val de zapada si frig de -15 grade C. Am mai facut cateva iesiri si incercat muste noi despre care o sa va povestesc… in episodul urmator 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s